Laser u stomatologiji.

Laser u stomatologiji

Laseri i laserska tehnologija se danas koriste u brojnim medicinskim i stomatološkim indikacijama. Efekat lasera na meka tkiva obezbjeđuje manje invazivnu, hirurgiju bez krvi, minimum postoperativnih komplikacija i intervenciju bez bola.

Laseri za tvrda tkiva omogućavaju efikasnu dijagnostiku karijesa, povećavaju otpornost gleđi prema karijesu, omogućavaju efikasno kondicioniranje gleđi, kvalitetnu preparaciju kaviteta i polimerizaciju materijala.

Laserom efikasno sterilišemo očišćene i obrađene kanale korjena zuba i tako za 70% postižemo bolje rezultat u liječenju kanala korjena u odnosu na klasični mehaničko-hemijski tretman. U svakodnevnoj praksi vrlo je pogodan za sprovođenje procedure izbijeljivanja zuba . Kod laserskog izbijeljivanja zuba znatno je skraćeno vrijeme intervencije (20 minuta).

Tretman je jednoseansan. Osjetljivost zuba, koja se inače javlja poslije izbijeljivanja zuba lampom, znatno je skraćena ili potpuno izostaje. Efekti izbijeljivana su bolji.

Gelovi koji se koriste kod ove vrste izbijeljivanja su na bazi karbamid peroksida (odobreni od ADA- američke stomatološke asocijacije i FDI- svetske stomatološke asocijacije) kao i kod drugih metoda (samo je gel veće koncentracije) , ali je intenzitet lasera znatno jači nego lampe za bijeljenje. Samim tim je i prodor kiseonika koji se oslobađa iz aktiviranog gela bolji (prodire i tri puta dublje u strukturu zuba) i mehanički odstranjuje pigmente iz zubne strukture.

Laser se pokazao da ima odličan efekat zatvaranja hipersenzitivne dentinske površine. Pacijenti koji pate od dentinske hipersenzitivnosti imaju veći broj otvorenih tubula i njihov dijametar je veći. U poređenju sa konvencionalnom fluorizacijom, kombinovano lasersko zračenje i fluorizacija se pokazuju kao efikasniji u tretmanu preosjetljivosti vrata zuba.

Diodni laser se specifično koristi za meko tkivo pri parodontalnom oboljenju (tretman desni). Laseri su se u mnogim studijama pokazali kao efikasni instrumenti koji djeluju antibakterijski. Toksini emitovani od strane bakterija se uništavaju laserskom energijom.

Laserom asistirano skaliranje i čišćenje korjena smanjuju džepove i uspostavljaju zdravlje usne duplje. Laseri mogu biti korišćeni za čišćenje i sterilizaciju bilo kog hirurškog mjesta.

Lokacija.

Naša lokacija!

Jevrejska 58, Banja Luka

(kod Ekonomske škole)

051/961-200
065/808-808 (Viber)
065/808-808 (WhatsApp)

Lokacija na mapi

Poruka.

Ukažite nam povjerenje a mi ćemo Vam vratiti zdrav i lijep osmijeh!

Kontaktirajte nas

Kontakt informacije

Jevrejska 58
(kod Ekonomske škole)
78000 Banjaluka
Bosna i Hercegovina

drstajcic@gmail.com

051/961-200
065/577-424
065/808-808 (Viber)
065/808-808 (WhatsApp)

Radno vrijeme

Pon-pet:
od 09-19h

Subota:
od 09-13h